Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Iz dana u dan Dobra torba osvaja nova prostranstva i odlazi na sve egzotičnija mesta. Ovog puta, zahvaljujući svom konceptu socijalnog preduzeća koje u proizvodnju torbe uključuje nezaposlene žene iz siromašnih sredina, Dobra torba je osvojila srce i jedne Japanke. Akiko Maeda Jovanović već 7 godina živi u Beogradu i uređuje sajt Serbian Walker, namenjen japanskim turistima koji žele da upoznaju Srbiju. Zahvaljujući njenoj ideji i onlajn shopu, turisti iz dalekog Japana mogu da preko Serbian Walker sajta kupe Dobru torbu sa veoma simpatičnim brendingom!

Pročitajte naš kratki intervju sa Akiko!

Priča o Serbian Walkeru

Pokrenula sam svoj blog još na samom dolasku u Srbiju (pre 7 godina). Tokom 2009. pretvorila sam ga u blog sa više opštih informacija o životu u Srbiji, običajima, hrani, znamenitostima, itd. Od tada, počela sam da dobijam razne upite od Japanaca koji su planirali da dođu u Srbiju. Odgovarajući na njihova pitanja, moj blog se polako pretvorio u informativni, turistički sajt.

Japanske turiste najviše zanima da pronađu restorane domaće hrane, kafiće, zanimljiva mesta koja treba posetiti, kao i šta mogu da kupe kao suvenir, a ja pokušavam da im pomognem u tome. Svi članci na sajtu bazirani su na mom ličnom iskustvu. Posećivala sam i restorane, i kafiće, i razne događaje, a na kraju krajeva, potrošila i dosta novca. :)

Dobra torba – priča koja osvaja

Za sada preko mog onlajn šopa mogu da se kupe razglednice, mali suveniri i torbe, pre svega zbog isporuke i poštarine. Nakon otvaranja onlajn šopa, počelo je da se javlja sve više kupaca i na moje veliko iznenađenje stekla sam dobar ugled, čak i kod ljudi iz Srbije.

Do Dobre torbe sam došla preko preko sajta “Still in Belgrade”. Duboko me je dirnuo koncept Dobre torbe, jer znam da u Srbiji ima mnogo žena koje su vrlo vešte u izradi čipke, šivenju, pletenju.

Domaća izrada Dobre torbe + domaći umetnik = dobitna kombinacija!

Otprilike u isto vreme kada sam otkrila Dobru torbu, pripremala sam onlajn šop na svom sajtu putem kojeg sam želela da Japancima predstavim mlade umetnike iz Srbije. Pa sam pomislila kako bi “domaća ručna izrada + domaći umetnik” bili baš interesantna kombinacija. Zbog svega ovoga se izuzetno radujem nastavku saradnje sa Dobrom Torbom!