Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Ovo je bilo zaista uzbudljivo leto za Dobru torbu – učestvovala je na još jednom međunarodnom događaju i to na vrlo specifičnoj medicinskoj konferenciji u Italiji - NanoGagliato. NanoGagliato je međunarodni skup posvećen unapređenju globalnog zdravlja kroz oblast nanomedicine, kao i angažovanju zajednice u nanonaukama, a organizator je neprofitna Gagliato Akademija za nanonauke. Od 2008. Akademija organizuje ovaj godišnji simpozijum, a ovog puta konferencija je imala i jednu posebnu "učesnicu" – Dobru torbu!

Saznajte više o konferenciji i „učešću“ Dobre torbe u našem kratkom razgovoru sa timom NanoGagliato!

NanoGagliato – priča o vrhunskoj nauci

NanoGagliato nastao je 2008. godine na inicijativu doktora Maura Ferarija, jednog od najboljih svetskih stručnjaka u nanomedicini i zaljubljenika u Južnu Italiju. Naš događaj je netipičan iz više razloga: smešta simpozijum o najsavremenijoj naučnoj oblasti u jedan od najudaljenijih delova Italije, a njegov ekskluzivni i zatvoreni karakter, kao i činjenica da je lociran daleko od luksuznih hotela i restorana, čini naš simpozijum dodatno intimnim i prijatnijim. Međutim, najvažnija od svega je činjenica da je NanoGagliato višestran događaj koji povezuje nekoliko segmenata: diskusije među stručnjacima, edukativni program za decu, društvene aktivnosti sa stanovništvom i umetničke sadržaje.

Upotreba nanotehnologije u medicini

Nanotehnologija koristi vrlo, vrlo male čestice od samo nekoliko nano metara 10-9m za izradu svojih proizvoda. Ono što je važno za medicinu jesu vrlo male dimenzije ovih čestica i činjenica da možemo da ih izmenimo kako bi oblikovali njihova svojstva. Nanomedicina time omogućava pristup većini najzaštićenijih delova ljudskog tela kao što je mozak - i omogućava da targetiramo određene lokacije u telu ili da dostignemo preciznija svojstva i funkcije medicinskih aparata ili terapeutskih lekova. Takođe je veoma interesantna za dijagnostiku, gde poboljšava osetljivost različitih testova.

Dobar model preduzetništva Dobre torbe

Čuli smo za Dobru torbu preko naše direktorke komunikacija, Aleksandre Bogdanović - Guillon koja je poreklom iz Beograda. Jako nam se dopao dizajn Dobre torbe i njen model preduzetništva i zato smo odabrali baš nju. Vaše Dobre torbe su potpuno oduševile učesnike NanoGagliato konferencije. Dame, hvala za izuzetan rad!