Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Još jedan mesec, još jedan uspeh! Izuzetno smo ponosni i srećni što smo još jednom uspeli da postignemo zadate ciljeve: utrostručili smo prodaju Dorbe torbe i time omogućili našim proizvođaćicama i njihovim porodicama da lakše prebrode predstojeću zimu.

Početkom septembra pisali smo o fantastičnim rezultatima poslovanja koje smo ostvarili u prvih 6 meseci. Tokom ovog perioda uspeli smo da obezbedimo zaradu za 11 žena bez stalnog zaposlenja, postigli planirani obim prodaje, a Dobra torba je postala prepoznatljiv brend među našim kupcima. Sve ovo dalo nam je dodatnu snagu i motivaciju da još hrabrije koračamo ka novim, još boljim rezultatima.

 Jako nas je obradovalo što iz dana u dan raste broj onih koji prepoznaju vrednost Dobre torbe i odlučuju da za svoje događaje ili promo poklone kupe baš nju. Tri puta veći broj porudžbina doneo je više posla i veću zaradu za naših 11 proizvođačica, i zato je ovaj porast interesovanja ipak najviše obradovao njih. Prihod od šivenja torbe žene koriste uglavnom za kupovinu osnovnih životnih namirnica, nabavku lekova i školovanje dece. Zahvaljujući ovoj zaradi, neke od njih će moći da obezbede dovoljno drva za grejanje za celu zimu i pripreme zimnicu za svoju porodicu.

Organizacije i kompanije koje su u poslednjih mesec dana kupile Dobru torbu, omogućile su ukupnu zaradu od 169.853.00 dinara za 11 nezaposlenih žena iz ugroženih sredina i time pokazali da brinu o društvu čiji su deo. Proizvodnja Dobre torbe omogućila je i lokalnim Udruženjima oko kojih su okupljene naše proizvođačice da pored neophodne zarade steknu nova znanja i vestine, da pruže direktniju pomoć svojim članicama, kao i da postanu finansijski održivija. Zahvaljujući novim kupcima i većoj prodaji, pet lokalnih Udruženja ostvarilo je prihod od 50.750.00 dinara koji koriste za pokrivanje osnovnih troškova rada organizacije (telefon, struja) ali i za razvoj sličnih aktivnosti poput Dobre torbe koje pomažu i drugim ženama.

Dobili smo čak 11 novih porudžbina, što je gotovo isti broj kao tokom prvih šest meseci našeg poslovanja kada je porudžbina bilo ukupno 14. Naše vredne proizvođačice sašile su čak 1.450 novih Dobrih torbi, što je daleko nadmašilo dosadašnji mesečni prosek od 400 torbi. Posebno nas je obradovalo to što je jedna porudžbina odvela Dobru torbu čak u Japan! Na online shopu sajta Serbian Walker koji promoviše Srbiju japanskim turistima sada i ljudi sa Dalekog Istoka mogu da kupe Dobru torbu!

Zahvaljujemo se odgovornim kupcima koji su u poslednjih mesec dana naručili torbe i tako pomogli ženama da samostalno zarade svoj dinar! U našem „holu slavnih i društveno odgovornih“ nižu su nove „zvezde“, a neki su već postali stalni kupci: Stalna konferencija gradova i opština, Erste banka, European foundation center, UNICEF, Strauss Adriatic doo, Evropski pokret u Srbiji, OSCE, Ekumenska humanitarna organizacija, CARE Balkan i Serbian walker.

Zahvaljujući porastu broja porudžbina sada smo na pragu da omogućimo još većem broju nezaposlenih žena i lokalnih udruženja da se uključe u proces proizvodnje Dobre torbe! Pripremamo se za nove uspehe. Krenite sa nama na taj put!

Preuzmite našu brošuru i pogledajte kako možete da podržite razvoj Dobre torbe i tako pomognete našim proizvođačicama da ostvare veću zaradu, a drugim ženama u nezavidnoj situaciji da nam se priključe!