Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Naše torbe nedavno su „učestvovale“ na konferenciji The Best in Heritage u Dubrovniku. Ovaj događaj međunarodnih razmera i značaja jednom godišnje okuplja i promoviše najbolje baštinske i konzervatorske projekte iz Evrope i sveta. Ovo je do sada najveća porudžbina Dobrih torbi, kao i jedan od prvih proboja našeg socijalnog preduzeća ka međunarodnom tržištu.

 Pričali smo sa organizatorima o konferenciji i tome kako je baš Dobra torba dospela u ruke učesnika ove važne manifestacije!

Najbolje iz baštine

The Best in Heritage ima za cilj promociju najbolje prakse iz sektora baštine, konzervatorstva i muzeja. Svake godine skupljamo podatke o svim projektima koji su dobili neku od međunarodnih ili nacionalnih nagrada u protekloj godini, a iz te liste naš Odbor odabire 24 projekata koji predstavljaju najzanimljivija ostvarenja godine. Ti kandidati, koji su prošli evaluaciju mnogih žirija, s pravom se mogu nazvati najboljima, te zaslužuju medijsku i profesionalnu pažnju. The Best in Heritage pomaže im u tome, te uz priliku za vlastitu promociju, daje im priliku da se upoznaju s radom svojih kolega iz čitavog svijeta. Konferencija je pokrenuta 2002. godine i jedina je ove vrste. Od samog početka podržana je od Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), a od 2009. godine organizira se u partnerstvu s udrugom Europa Nostra. Skup ima specifičan karakter za što je zaslužna atmosfera Dubrovnika, te bogat društveni i kulturni program. Skup je idealan za stvaranje kontakata i pokretanju razgovora o suradnji, razmjeni, novim projektima.

Inovativni dizajn i praktična upotreba pomažu društvu

Svake godine sudionicima darujemo promotivne materijale, te se trudimo biti svježi i zanimjivi. Za Dobru Torbu čuli smo preko naših prijatelja iz Europa Nostra Srbije. Zbog karaktera projekta Dobre Torbe, njenog inovativnog dizajna i funkcionalnosti, upotrebe ekološkog materijala u proizvodnji, te aspekta pomaganja društvu odlučili smo se na suradnju. Sudionici su bili vrlo zadovoljni torbom, većina iznenađena njenim mogućnostima. Sigurni smo da će je promovirati u svojim državama jer je vrlo praktična za korištenje u mnogim situacijama.

Zajedno do ostvarenja plemenitih ciljeva

Sljedeće godine nastavljamo sa suradnjom. Zahvaljujemo Dobroj Torbi i želimo sve najbolje u poslovanju. The Best in Heritage daje svoj skroman doprinos u širenju dobrog glasa u međunarodnim, kulturnim krugovima i svi zajedno rado pomažemo ostvarenjima plemenitih ciljeva.