Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Mali je broj domaćih kompanija koje su doživele veliki poslovni uspeh i van granica Srbije. Mlada beogradska kompanija Nordeus je jedna od njih, a bavi se pravljenjem kompjuterskih igara. Uslove rada u ovoj kompaniji mnogi porede sa Google-om, čemu ide u prilog i nagrada za najboljeg poslodavca u regionu za 2012, a nedavno i priznanje za jednu od 25 najperspektivnijih i najbrže rastućih tech firmi u Evropi. Kao biznis lider u zemlji i regionu, ova kompanija prepoznala je i svoju odgovornost prema zajednici i započela dugoročni program pomoći, kako kažu, onima kojima je ta pomoć najpotebnija.

Donacijom od 20 miliona dinara za neophodnu opremu neonatološkog odeljenja za najugroženiju novorođenčad „GAK Narodni front”, Nordeus se pridružila projektu Fonda B92 „Bitka za porodilišta“ i borbi da se porodilištima u Srbiji obezbedi oprema neophodna za pružanje životne podrške novorođenim bebama.

Na konferenciji povodom svečanog sklapanja ovog partnerstva, kao konferencijski poklon našla se – Nordeus Dobra torba! Zašto je umesto običnih cegera Dobra torba bila pravi izbor za Nordeus, objašnjava Milan Đukić, PR ove društveno odgovorne IT kompanije!

Inovacijama do uspeha

Kompanija Nordeus osnovana je 2010. godine u Beogradu sa ciljem da milionima korisnika pruži jedinstveno iskustvo u igranju najboljih online igara. U vrlo kratkom periodu proširila se od tročlanog tima do skoro 100 zaposlenih u kancelariji u Beogradu. Tvorci smo igre Top Eleven, najigranije sportske video igre na svetu sa više od 10 miliona aktivnih igrača na PC, Android i iOS uređajima. Konstantno unapređenje igre, osluškivanje potreba igrača i inovacije zaslužne su za to da Top Eleven beleži konstantan rast broja igrača i postavlja naš fudbalski menadžer među Top 10 najigranijih igara na Facebook-u. Baš kao i u slučaju Top Elevena, vodimo računa da se i kompanija stalno razvija, unosi inovacije u poslovanje i napreduje, a zajedno sa njom napreduju i zaposleni, usavršavaju se, primenjuju nove tehnologije i doprinose da Nordeus bude jedna od najuspešnijih kompanija u regionu.

Podrška za najugroženije

Kompanija Nordeus se opredelila da kroz dugoročni plan projekata u Srbiji pomaže upravo onima kojima je pomoć najpotrebnija - deci. Nije bilo dileme oko toga kojom donacijom ćemo započeti ovaj plan, jer je GAK Narodni front mesto na kojem se rađa više od polovine svih beba u Srbiji. Ovo je samo početak projekta i jedan mali deo onoga što imamo u planu za naredni period.

Dobar primer socijalnog preduzetništva

Dobili smo preporuku za Dobru torbu i nakon što smo se upoznali sa konceptom projekta, odlučili smo se da je iskoristimo za ovu konferenciju kako bismo skrenuli pažnju na dodatne probleme sa kojima se susrećemo kao društvo ali i kako bi Dobra torba dospela u ruke što više novinara i kako bi se i oni upoznali sa jednim lepim primerom socijalnog preduzetništva.

Dobra cena i dobro za društvo

Dodao bih samo da pozivam i druge kompanije da se upoznaju sa projektom Dobra torba i da razmisle o kupovini upravo ovog proizvoda umesto standardnih promo kesa koje inače nabavljaju jer su cenovno jako blizu ali se po svemu drugome, a pre svega društvenoj korisnosti, ne mogu ni porediti.