Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Kako izgleda celokupni proces stvaranja jednog socijalnog preduzeća  i ko su žene koje šiju Dobru torbu – saznajte u devetominutnom Filmu o Dobroj torbi!

Kratki dokumentarni Film o našoj Dobroj torbi  doživeo je svoju onlajn premijeru! Posebno se zahvaljujemo reditelju Ivanu Stojiljkoviću koji nas je zajedno sa direktorkom fotografije Marinom Perović  pratio od samog početka našeg poduhvata. Od prvih sastanaka i  radionica, na putu po celoj Srbiji, naša filmska ekipa podelila je sa nama sva uzbuđenja i različite emocije sa kojima smo se susretali.

Film o DT

Kroz film nas vodi direktorka projekta  Ljubica Marinović koja nam otkriva kako je došla na ideju Dobre torbe i objašnjava sa kojim dilemama i preprekama smo se suočavali od ideje do prve sašivene torbe.

U filmu ćete upoznati i naše saradnike koji su učestvovali na projektu, kao i konsultante  iz oblasti biznisa i marketinga koji su nam pomogli da napravimo biznis plan.

Videćete i Marka  iz Nove iskre koji je okupio dizajnere koji su zaslužni za dobar izgled i multifunkcionalnost torbe, a film će vam otkriti tajnu kako je model torbe kreiran i kako su žene reagovale kada su prvi put videle Dobru torbu.

Bez sumnje, najjači utisak ostavljaju žene koje šiju Dobru torbu. Iako su u nezavidnoj finansijskoj situaciji i nezaposlene, one su  nasmejane i duhovite. Njihove priče su teške i tužne, ali one su veliki borci i u najtežim uslovima one pronalaze snagu i volju da prevaziđu probleme sa kojima se susreću u svojim sredinama. Sazaćete koliko zapravo njima Dobra torba znači, kao  i šta je socijalno preduzetništvo.