Kupi Dobru torbu

Blog Dobre torbe

Dobra torba ima nove partnerke! Na poslednjoj Mentorskoj šetnji kojom je završen prošlogodišnji ciklus programa „Podeli svoje znanje - postani mentorka“, Dobra torba je „prošetala“ zajedno sa učenicama i njihovim mentorkama. Sa ciljem profesionalnog usavršavanja i ekonomskog osnaživanja žena, ovaj program povezuje mlade liderke na početku karijere sa mentorkama iz različitih oblasti, a u Srbiji ga realizuju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, ERSTE banka, Organizacija za evropsku bezbednost (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji.

Iz dana u dan Dobra torba osvaja nova prostranstva i odlazi na sve egzotičnija mesta. Ovog puta, zahvaljujući svom konceptu socijalnog preduzeća koje u proizvodnju torbe uključuje nezaposlene žene iz siromašnih sredina, Dobra torba je osvojila srce i jedne Japanke. Akiko Maeda Jovanović već 7 godina živi u Beogradu i uređuje sajt Serbian Walker, namenjen japanskim turistima koji žele da upoznaju Srbiju. Zahvaljujući njenoj ideji i onlajn shopu, turisti iz dalekog Japana mogu da preko Serbian Walker sajta kupe Dobru torbu sa veoma simpatičnim brendingom!

Deca su svima važna! Zato je i Dobra Torba, pored predstavnika organizacija koje se bave društveno odgovornim poslovanjem i predstavnika biznis sektora, bila jedna od "učesnica" sastanka i konsultacija o društveno odgovornom poslovanju sa fokusom na decu koje je organizovao UNICEF Srbija.